כתבות ומאמרים
המעבר מהבית ומהסביבה המוכרת, לעיתים עשוי להיות מלווה בחששות מצד בני הגיל השלישי אשר עוברים את השינוי ומצד משפחתם. כאשר מגיעה העת לפנות לפתרון דיור הולם או לפתרון סיעודי מתאים, עולות שאלות רבות וחוסר הוודאות גובר, בייחוד בימינו, בהם האפשרויות רבות ומגוונות ושיקולים כגון: קרבה למשפחה, עלויות, מציאת מקום שיספק את התמיכה הסיעודית ו/או הרפואית הדרושה, רמת שירותים ומתקנים, חיי חברה, מציאת המטפל המתאים וכדומה, הם רבים ומשמעותיים. המאמרים הבאים יספקו לכם תשובות עבור חלק מהנושאים עימם תתמודדו בבואכם לחפש ולמצוא פתרונות דיור וסיעוד עבור היקרים לכם. |
![]() |
חתימה על חוזה מול הדיור המוגן
עם עליית תוחלת החיים בשנים האחרונות, המודעות לפתרונות דיור לבני הגיל השלישי הולכת וגדלה. ישנן מספר אפשרויות דיור המספקות מענה לקשישים במצבים תפקודיים שונים. אחד מפתרונות הדיור הנפוצים לבני הגיל השלישי העצמאיים הנו הדיור המוגן. במעבר לדיור מוגן, יצטרך הדייר לחתום על חוזה בינו לבין המוסד שיכלול את חובותיו וזכויותיו. במאמר הבא, נציג בפניכם את הפרטים החשובים אליהם יש להתייחס במעמד החתימה על ההסכם.
יוגה בגיל השלישי
יוגה הינה דרך חיים ופעילות גופנית המסייעת לשמירה על הבריאות הנפשית והגופנית וכן מומלצת ביותר לקשישים על מנת לסייע בבעיות פיזיות ומנטליות שמתרחשות בתהליך ההזדקנות.
הטיפול בבעלי חיים בגיל השלישי
מחקרים רבים שנערכו על החזקת בעלי חיים בגיל השלישי, הוכיחו כי הטיפול והשהייה עם חיות המחמד תורמים רבות לשיפור איכות החיים הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית. בעלי החיים מסייעים לתחושת ביטחון, שיפור יכולות מוטוריות וקוגניטיביות, שיפור התפקוד החברתי וכן הפגה של תחושת הבדידות אצל הקשיש.
המדריך המלא למינוי אפוטרופוס לבני הגיל השלישי
פעמים רבות אנשים בגיל השלישי מגיעים למצב בו הם אינם יכולים לדאוג לעניינם מפאת מצבם הגופני ו/או הנפשי, במקרים מסוג אלה הם אינם כשירים על פי הדין לקבל החלטות בעניינם, ועל כן אין באפשרותם לקבל החלטות חשובות ביחס לאופן הטיפול הרפואי בהם ו/או לאופן ניהול רכושם. במקרים מסוג אלו, ניתן לפנות לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה למנות אפוטרופוס לאותו אדם שכבר אינו מסוגל לדאוג לענייניו מפאת מצבו התפקודי.
תקשורת נכונה עם חולי אלצהיימר
חולי אלצהיימר סובלים מפגיעה בזיכרון, בשיפוט ובהבנה. אך יש לזכור כי רגשותיהם והצורך בחום ובקשר עדיין קיימים. ברוב הפעמים קשה ולעתים גם בלתי אפשרי להבין את רצונותיו של החולה, אך עם זאת, חשוב לגלות הבנה וסבלנות ולנסות להקשיב לרגש של החולה. ניתן להבין ולדלות המון מידע משפת הגוף של החולה, האם הוא עייף, כועס, עצוב וכדומה. יש להתייחס לכל התנהגות ואמירה ולנסות להבין את משמעותם לגביי מצבו.
שינויים גופניים בגיל השלישי
תקופת הזקנה מביאה איתה מספר שינויים איתם נאלצים להתמודד בני הגיל השלישי. בין שינויים אלו, ישנו שינוי משמעותי שהוא השינוי הגופני. כמובן, שאצל כל אדם תהליך ההזדקנות הוא שונה ומתבטא בדרכים שונות ובקצב אחר, אך המעבר בין יכולת גופנית גבוהה ליכולת גופנית נמוכה הוא מעבר איתו יש להתמודד בתקופה לא פשוטה זו.
בית אבות בבני ברק
בני ברק, הנה העיר העשירית בגודלה במדינת ישראל ועפ"י הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מתגוררים בה מעל ל-17 אלף בני הגיל השלישי. העיר בני ברק שוכנת במרכז הארץ, בקרבה למרכזי תרבות, בילוי וקניות ולערים מרכזיות אחרות כמו תל אביב, רמת גן ופתח תקווה, מה שהופך אותה לייעד אטרקטיבי לבני הגיל השלישי המקיימים אורח חיים דתי או חרדי ומחפשים לעבור לבית אבות.
דיור מוגן וכתיבת צוואה
המחשבה על כתיבת צוואה הינה דבר לא פשוט כלל, אך בצד החשש מלהיכנס לעובי הקורה בנושא כה רגיש, חשוב לדעת כי צוואה טומנת בחובה יתרונות רבים. הצורך בעשיית צוואה מתעורר בעיקר לקראת הגיל השלישי, בו האדם כבר הקים משפחה ענפה ורחבה, וילדיו כבר גדלו ונישאו אף הם. נוסף על כך, בגיל השלישי יש נכסים רבים לחלוקה, אותם צבר אותו אדם במהלך חייו.
השפעות החורף על בני הגיל השלישי
תקופת החורף גורמת לכולנו לחלות במחלות שונות כגון שפעת, התקררות, הצטננות ועוד. אך בגיל השלישי, עקב היחלשות המערכת החיסונית, מחלות אלו מהוות סכנה בריאותית הדורשות התייחסות רבה וטיפול נכון. כמו כן, ניתן למנוע אותן ע"י שמירה על מספר פרטים אותם נציג במאמר הבא.
סיוע משרד הביטחון
משרד הביטחון הינו הגוף הממלכתי במדינה האחראי על רווחת ושיקום המשפחות השכולות. אגף משפחות והנצחה פועל למען זכויותיהם של הורים שכולים, יתומים ואלמנות. כחלק מפעילותם, מגדיר משרד הביטחון את הטבות האוכלוסייה המבוגרת ומסייע להם בתשלום לבתי אבות, למוסדות סיעודיים ולהעסקת מטפל בבית.