חוזה לדיור מוגןעוד בטרם אתם מגיעים לחתום על החוזה, בקשו לקבל מסמך גילוי מהמפעיל של בית הדיור המוגן. מסמך הגילוי צריך לכלול באופן ברור את הפרטים של המפעיל ואת הזכות שלו על הקרקע.

החוזה צריך להיות כתוב בצורה ברורה, כזו שאתם מבינים אותה. במידה ויש אי הבנות בנוגע לסעיף מסוים, על תהססו לשאול ולבדוק את העניין לעומק.

על החוזה לכלול באופן מדויק את סוג הדירה בדיור המוגן בה אתם עומדים להתגורר, כולל המפרט המלא של הדירה, יש לשים לכך לב, על מנת למנוע אי הבנות. כמו כן, אתם רשאים לבקש שינויים בסיסיים שונים שייעשו ביחידה, טרם המעבר אליה, ועל חשבונו של מפעיל הדיור המוגן. חשוב לוודא שהכל משוקף בחוזה.
החוזה צריך לכלול גם את החלק הכספי, שהרי זהו חלק חשוב ביותר. שימו לב כי מצוינים בצורה ברורה דמי הפיקדון, ההבטחה להשיב את כספי הפיקדון או חלקם, וכן תשלומים חודשיים שיהיה עליכם לשלם בתקופת הדיור המוגן, ואופן ההצמדה של תשלומים אלו.

במידה ותחליטו לפנות את הדירה, מכל סיבה שהיא, חשוב שהחוזה יכלול גם את התנאים בעת פינוי הדירה, ובעיקר, אם הפינוי נעשה במסגרת של אותו גורם, כמו, מעבר אל מחלקה סיעודית של המקום.

חשוב לבדוק בטרם הכניסה לדירה כי בית הדיור המוגן פועל על פי חוק ומאפשר הכנסת מטפל סיעודי במידת הצורך אם וכאשר המצב התפקודי ידרדר.

חשוב מאוד ליצור מסגרת ניסיון, במידה והתנאים והמקום לא יראו לכם. לכן, החוזה צריך לכלול גם את משך תקופת הניסיון ואת התנאים החלים עליה.

מאחר ומדובר בחוזה, המחייב אתכם, מומלץ מאוד להעביר את החוזה אל גורם שיוכל לסייע לכם, בין אם בין משפחה ובין אם באמצעות עורך דין שיוכל לייצג את האינטרסים שלכם.