בית בלב ראשון לציון – מרכז רפואי שיקומי

מרכזי אשפוז – אשפוז סיעודי  מרכזי האשפוז של בית בלב רכשו מוניטין רב, הן בזכות המקצועיות והן בזכות הגישה החמה והאוהבת של צוותי המחלקות, שעברו הכשרה מיוחדת להבנת הצרכים והרצונות הייחודיים של המטופלים. הצוותים המקצועיים מרכיבים בעבור כל מטופל תכנית אישית והן כוללות: מחלקות שיקום, מחלקות סיעודיות מורכבות ומחלקות סיעודיות. המחלקות שייכות לרשת בית בלב מקבוצת מכבי…

קרא עוד

בית אבות בבני ברק

בני ברק, הנה העיר העשירית בגודלה במדינת ישראל ועפ"י הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מתגוררים בה מעל ל-17 אלף בני הגיל השלישי. העיר בני ברק שוכנת במרכז הארץ, בקרבה למרכזי תרבות, בילוי וקניות ולערים מרכזיות אחרות כמו תל אביב, רמת גן ופתח תקווה, מה שהופך אותה לייעד אטרקטיבי לבני הגיל השלישי המקיימים אורח חיים דתי או חרדי ומחפשים לעבור לבית אבות.

קרא עוד

הסבר על סוגי הדיור והמחלקות באתר ההורים שלי:

דיור מוגן דיור מוגן מציע לבני הגיל השלישי, המנהלים אורח חיים עצמאי לחלוטין, מגורים איכותיים בדירות פרטיות המעוצבות בסטנדרט גבוה. בבית הדיור המוגן תוכלו למצוא סביבה תומכת וחיי חברה עשירים תוך שמירה על הרגלי היומיום המוכרים לכם. בדיור המוגן מוצעים שירותים נרחבים כגון פעילויות חברה, תרבות ופנאי הכוללות לרוב חוגים, טיולים, הרצאות וכדומה. כמו כן, בדיור…

קרא עוד

ההבדל בין סיעודי לסיעודי מורכב

הגדרת מצבו התפקודי של הקשיש מתבצעת על פי מבחן התלות(ADLֹ) של המוסד לביטוח לאומי. מבחן התלות בוחן את יכולות התפקוד של הקשיש בפעולות יומיומיות בסיסיות כגון: רחצה, הלבשה, אכילה, שליטה על הסוגרים ועוד. קשיש שאינו מסוגל לבצע את רוב או כל פעולות אלו באופן עצמאי מוגדר כאדם סיעודי. כאשר קשיש מוגדר כסיעודי על פי מצבו התפקודי, וסובל מפצעי לחץ עמוקים או זקוק למכונת הנשמה, הוא מוגדר כסיעודי מורכב. במאמר הבא נסקור מהם ההבדלים בין קשיש סיעודי לקשיש סיעודי מורכב.

קרא עוד

סיוע משרד הביטחון

משרד הביטחון הינו הגוף הממלכתי במדינה האחראי על רווחת ושיקום המשפחות השכולות. אגף משפחות והנצחה פועל למען זכויותיהם של הורים שכולים, יתומים ואלמנות. כחלק מפעילותם, מגדיר משרד הביטחון את הטבות האוכלוסייה המבוגרת ומסייע להם בתשלום לבתי אבות, למוסדות סיעודיים ולהעסקת מטפל בבית.

קרא עוד

שאלות ותשובות – בית אבות לתשושי נפש

כאשר מאבחנים שאחד ההורים מאובחן כ"תשוש נפש" ויש למצוא לו בית אבות מתאים מתעוררות שאלות רבות, ריכזנו בעבורכם שאלות שכיחות ותשובות להן, שיסייעו לכם להתמצא בנושא:

קרא עוד

שאלות ותשובות – בית אבות

בבואנו לשקול מעבר לבית אבות אנו נתקלים בשאלות רבות ומגוונות. ריכזנו בעבורכם שאלות שכיחות ותשובות, שיסייעו לכם להתמצא בנושא.

קרא עוד

שאלות ותשובות – מינוי אפוטרופסות ויפוי כוח

בבואנו לקבל החלטות הקשורות למינוי אפוטרופסות, ישנן שאלות רבות שעולות ושצריך לדעת אותן, ריכזנו בעבורכם שאלות שכיחות ותשובות, שיסייעו לכם להתמצא בנושא.

קרא עוד

מהו קוד משרד הבריאות לסיעודיים ותשושי נפש?

מהו קוד משרד הבריאות לסיעודיים ותשושי נפש?
קשישים ובני הגיל השלישי בישראל זכאים לתמיכת משרד הבריאות. משרד הבריאות מסייע לקשישים סיעודיים ותשושי נפש הזקוקים לאשפוז, וזאת מתוקף חוק ביטוח בריאות ממלכתי ובהתאם לנוהלי משרד הבריאות.

קרא עוד

הדרך הנכונה למציאת מטפל סיעודי מתאים

יש מספר רב של שאלות עליהן יש לחשוב במהלך החיפוש והיישום של מטפל עבור יקיריך.
אנשים שעברו תהליך של חיפוש מטפל זר, מטפל סיעודי או מטפל ישראלי, אומרים שהמפתח למציאת תשובות בריאיון שלך עם המטפל הפוטנציאלי, הוא בשאלת השאלות הנכונות. להלן ערכנו רשימה קצרה של 5 השאלות החשובות ביותר שיש לשאול את המטפל במהלך הריאיון, שאלות שיעזרו לך לקבל תמונה לגבי מיהו האדם הזה, ויעזרו לך להתקדם מעבר לשלבים הראשוניים של בניית האמון. אתר ההורים שלי, פתרונות דיור לגיל השלישי, יוכל לסייע לך בקיצור התהליך למציאת המטפל המתאים.

קרא עוד