מחירים של דיור מוגןמוסדות ממשלתיים – בבעלות מלאה של המדינה ברמת הניהול וברמת תזרים המזומנים, לרוב מוסדות אלו יהיו בתי אבות סיעודיים.

מוסדות ללא כוונת רווח (מלכ"ר) – ישנם ארגונים רבים בארץ שהקימו מוסדות כאלו מתוך כוונה אמיתית לסייע לאוכלוסיית הגיל השלישי, בעלי המוסד לא יכולים למשוך את הרווח ולכן אם יהיה כזה הוא יושקע חזרה במוסד. דוגמא למוסד כזה הינו משען בו יש גם דיור מוגן וגם בתי אבות.

חברה פרטית – מנוהל כמו כל עסק כלכלי בו בעלי החברה מנסים למקסם את התועלת הכלכלית מהנכס שלהם, ולמשוך רווחים חזרה לבעלים. חברה פרטית לרוב תנסה להבדיל עצמה ממוסדות אחרים כדי למשוך אוכלוסיות נישה כגון דיור מוגן מפואר ביותר לעשירון העליון או דיור מוגן יוקרתי המציע מגוון רחב של שירותים ומתקנים.

שיטת התשלום לבתי אבות שונה מהשיטה הנהוגה בדיור מוגן, והיא לרוב תשלום חודשי קבוע כמו שכר דירה בגין השירותים שמציע בית האבות כגון: טיפולים רפואיים, פעילויות חברתיות, ניקיון החדר, ארוחות וכו'. התשלום החודשי לרוב לא יכלול תשלומים בגין הוצאות טלפון, כבלים ודברים נוספים שכל דייר יכול להוסיף לעצמו אך בתשלום נוסף.

המחירים של בתי האבות משתנים מאוד בהתאם לרמת המקום, למיקום הגיאוגרפי ולשירותים המוצעים בו, כשניתן לראות באופן ברור שבצפון ובדרום המחירים יהיו נמוכים משמועתית מהמחירים במרכז בהתאמה למחירי הנדל"ן בארץ.

לייעוץ חינם למציאת בית אבות לעצמאים ותשושים לחצו כאן

להלן דוגמא בכדי לתת קנה מידה (מדובר בהערכות כלליות בלבד): 

·בית אבות לעצמאיים ולתשושים בדרום הארץ יכול לנוע בין 8,000 ש"ח ל10,000 ₪, וסיעודי בין 12,000 ש"ח ל 15,000 ₪.

·בית אבות לעצמאיים ולתשושים בצפון הארץ יכול לנוע בין 8,000 ש"ח ל 11,500 ₪, וסיעודי בין 12,000 ש"ח ל 16,000 ₪.

·בית אבות לעצמאיים ולתשושים בשרון או במרכז הארץ יכול לנוע בין 9,000 ש"ח ל13,000 ₪, וסיעודי בין 13,000 ש"ח ל 20,000 ₪.

הערה: המדינה מסייעת במימון לזכאים באמצעות קוד משרד הבריאות (לאשפוז סיעודי) ומשרד הרווחה (לעצמאיים ולתשושים).

בדיור המוגן ישנם מסלולי מימון שונים, המסלולים משתנים בהתאם למיקום הגיאוגרפי של הדיור המוגן (לרוב, המחירים באזור המרכז, ירושלים והשרון יהיו הגבוהים ביותר), בהתאם ליוקרתו של הדיור המוגן, ובהתאם לרמת השירותים והמתקנים המוצעים בו. בשנים האחרונות, בתי הדיור המוגן מאוד הולכים לקראת הלקוחות, ומנסים להתאים לכל כיס את המסלול האופטימלי עבורו.

להלן שלושה מסלולי מימון נפוצים:

השיטה הראשונה היא שיטת הפיקדון, תשלום חד פעמי של סכום יחסית גדול ומשתנה בין אזורים גאוגרפיים (לרוב הסכום נע על הציר שבין 500 אלף ₪ לבין 1.8 מיליון ₪). כאשר הדיור המוגן שקיבל את הפיקדון אמור להפחית אותו לשיעורין ב2.5% כל שנה ("דמי שחיקה") ועד לגובה מקסימלי של כ- 30%, כמובן שכיוון שמדובר בחברה אזי על הסכום הנ"ל יהיה צריך להוסיף מע"מ כחוק. את היתרה יהיה זכאי האדם לקבל במעבר למקום אחר, עזיבת הדיור המוגן, או במקרה של פטירה, היורשים יהיו זכאים לקבל את היתרה שנותרה. בנוסף לדמי הפיקדון, נדרש הדייר לתשלום דמי אחזקה חודשיים שהם בעצם העלות השוטפת. דמי האחזקה לרוב נעים על הציר שבין 3,500₪ לחודש לבין 18,000 ₪ לחודש, כמובן שזה תלוי ביוקרת הדיור המוגן ובשירותים והמתקנים המוצעים.

השיטה השנייה למימון דיור מוגן, דומה מאוד למימון בית אבות, כלומר על בסיס שכר חודשי בלבד.

על הדייר לשלם דמי אחזקה בלבד, דמי האחזקה בדרך כלל יהיו גבוהים יותר מדמי האחזקה של שיטת הפיקדון.

השיטה השלישית למימון דיור מוגן מוכרת בשם "דמי כניסה" והיא תשלום חד פעמי, לרוב נמוך משמעותית מסכום הפיקדון, ובו בכל שנה מתבצעת שחיקה של אחוז מסויים אותו מגדיר הדיור המוגן, עד לשחיקה מלאה של דמי הכניסה. במקרים של עזיבה או פטירה, יקבל הדייר או משפחתו את יתרת דמי הכניסה. יתכן והדיור המוגן ידרוש ניכוי מסויים עבור העזיבה. יש לקבל מחירון מפורט מהדיור המוגן, בו מפורטים המסלולים המוצעים.

בנוסף, תמיד צריך לבדוק האם יש מבצעים אטרקטיביים לפני שנכנסים לדיור המוגן לדוגמא במשען יש הטבה של 10% לחברי הסתדרות בחודשים מסוימים, ולפעמים יש חודש ראשון חינם או אפשרות יציאה ללא כנסות מהחוזה דבר ששווה כסף רב. דוגמא נוספת: ברשת בית בכפר ישנו מסלול ללא פיקדון.

תמיד מומלץ להתייעץ עם מומחים בתחום ולהתאים את הדיור הרלוונטי ביותר ליקר לכם בי ישנם אתרים רבים שיודעים לעשות את העבודה כגון אתר ההורים שלי המספק תמיכה כוללת ויעוץ מקצועי בחינם. בהצלחה בבחירה!

באנר דיור מוגן1